Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2025

Φορέας Τουρισμού Μολύβου: Ολοκληρώθηκε το πρώτο Σχολείο Τουρισμού & Γαστρονομίας

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Δεσμός» το πρώτο Σχολείο Τουρισμού και Γαστρονομίας που διοργάνωσε ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου σε συνεργασία με το ACT – American College of Thessaloniki, μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια, στη Θεσσαλονίκη και το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, με σκοπό την επιμόρφωση των στελεχών της τουριστικής βιομηχανίας της ευρύτερης περιοχής.

Το τριήμερο 18 – 20 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το Σχολείο Γαστρονομίας με εισηγητές τον Ηλία Γεωργόπουλο, τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, τον Γιώργο Θανόπουλο, τον Στέφανο Οικονομίδη και τον Ντελέζο Κώστα όπου αναφέρθηκαν σε διάφορες θεματικές ενότητες που αφορούσαν το Marketing και την ποιοτική εξυπηρέτηση στην εστίαση, την ανθεκτικότητα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, τις επιπτώσεις της υγειονομικής και ενεργειακής κρίσης στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις εστίασης, την ψηφιακή ασφάλεια, τους κίνδυνους του διαδικτύου, την ανάλυση των υποχρεώσεων που προκύπτουν από τους νέους υγειονομικούς κανονισμούς κλπ.

 

 

Έμφαση στα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο της εστίασης, όπως συνδικαλιστικά, φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα, πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα κλπ έδωσε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς σε ανοιχτή συνάντηση με τους επαγγελματίες της εστίασης, όπου και τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα για τη συνολική προσφορά του για τον κλάδο της εστίασης και για τη Λέσβο από τον Πρόεδρο του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, Ν. Μόλβαλη.

Το Σχολείο Γαστρονομίας έκλεισε με την παρουσίαση και τη γευστική δοκιμή των οίνων της ΕΟΣ Σάμου, από τους Κώστα Καμπούρη και Τίτο Φραντζή.

Το τριήμερο 25 – 27 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το Σχολείο Τουρισμού, με εισηγητές τον Ανέστη Αναστασίου και τον Σπύρο Κουρή, όπου ανέλυσαν τη διαχείριση και αντιμετώπιση δυσκολιών, πάσης φύσεως παραπόνων, αντιρρήσεων δύσκολων πελατών και καταστάσεων στον κλάδο του τουρισμού μέσω των σύγχρονων εργαλείων εξυπηρέτησης, τα σύγχρονα μοντέλα εφαρμογής και βιωσιμότητας στον τουρισμό, τις νέες τάσεις στην παγκόσμια τουριστική αγορά, το βιώσιμο τουρισμό και αειφορία μέσω του τουριστικού κλάδου, τη σημασία της τεχνολογίας στη βιωσιμότητα, τη σημασία της ποιότητας στον τομέα των υπηρεσιών καθώς και τις σύγχρονες τεχνικές μέτρησης της ποιότητας στη τουριστική βιομηχανία.

Το Σχολείο Τουρισμού έκλεισε με παρουσίαση από το Μουσείο Ούζου της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτη και γευστική δοκιμή ούζου.

Το Σχολείο Τουρισμού και Γαστρονομίας, ήταν δωρεάν για τους συμμετέχοντες που έδωσαν ραντεβού για το 2023.

Η διοργάνωση έγινε από το Φορέα Τουρισμού Μολύβου με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος CLLD LEADER.

Ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου Ν. Μόλβαλης αναφέρθηκε στη βούληση του φορέα να εφαρμόζει το κοινό όραμα των μελών του προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, με τη συνεργασία και τη συνεχή μάθηση και εκπαίδευση, για τη δημιουργία κοινών απόψεων για τις ανάγκες, τα προβλήματα και τις προοπτικές που σχετίζονται με το τουριστικό προϊόν της Λέσβου.