Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Κρήτη: Κάποιες ημέρες του Αυγούστου ξεπέρασαν σε τουρισμό ημέρες του Αυγούστου του 2019

 

Αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις των ξενοδόχων της Κρήτης για την τουριστική κίνηση στο νησί και τους επόμενους δύο μήνες, παρά το γεγονός ότι πλέον ισχύουν οι νέες περιοριστικές ταξιδιωτικές οδηγίες για τους Γερμανούς τουρίστες.

Όπως είναι γνωστό, οι Γερμανοί που επιστρέφουν στη χώρα τους, εφόσον είναι ανεμβολίαστοι, θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα 10 ημερών, συνοδευόμενοι από τεστ PCR

Ωστόσο όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, δεν φαίνεται να επηρεάζει το κύμα των κρατήσεων προς το νησί, που εξακολουθεί να είναι μεγάλο.

 

 

«Έχουμε λίγες ακυρώσεις τουλάχιστον προς στιγμή και φαίνεται να μην επηρεάζεται άμεσα. Αυτό πλήττει εκείνους που κάνουν οικογενειακές διακοπές, έχουν μικρά παιδιά, αλλά ευτυχώς για μας, οι Γερμανοί τουρίστες αυτού του κομματιού έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τις διακοπές τους στην Ελλάδα καθώς σε λίγες μέρες ξεκινάνε τα σχολεία».

Ο ίδιος εκτιμά – μιλώντας και με εκπροσώπους μεγάλων tour operators της Γερμανίας – πως δεν θα επηρεαστεί η κατάσταση και η ροή θα συνεχιστεί κανονικά. «Ο Σεπτέμβρης και ο Οκτώβρης θα είναι δύο πολύ καλοί μήνες, ενώ οι τουριστικές πτήσεις, εκτός πανδημικού απροόπτου θα συνεχιστούν ως τα μέσα Νοεμβρίου στην Κρήτη».

Ο κ. Χαλκιαδάκης επισημαίνει πως μέσα στον Αύγουστο υπήρχαν μέρες που ξεπέρασαν σε κίνηση στην Κρήτη ακόμα και τη χρονιά – ρεκόρ του 2019, ενώ συνολικά η εκτίμηση, αν και ακόμα δεν ήρθε η ώρα του ταμείου, φαίνεται να ξεπερνά το στόχο του 50% των εσόδων της προπέρσινης χρονιάς.

 

Πηγή: www.ertnews.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media