Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Σπάρτη: Πραγματοποιήθηκε το 1o forum Γαστρονομίας και Τουρισμού

Πραγματοποιήθηκε το «1o Fforum Γαστρονομίας και Τουρισμού» από το Δήμο Σπάρτης το Σάββατο 10/12/2022 στο ξενοδοχείο Mystras Grand Palace Resort & Spa, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου.

Στο Forum το οποίο συντόνισε η δημοσιογράφος του ALPHA Ελένη Λαζάρου, συμμετείχαν διεθνείς ομιλητές και ειδικοί, όπως ο Sebastien Ripari, ειδικός εμπειρογνώμονας και σύμβουλος του Υπουργείου Τουρισμού της Γαλλίας, η Ντίνα Νικολάου, βραβευμένη chef και τηλεοπτική παραγωγός και η Μαρία Αθανασοπούλου, Πρόεδρος του World Food Travel Association με έδρα το Portland, οι οποίοι μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους την τεχνογνωσία και τις καλές πρακτικές για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στην περιοχή και την ενσωμάτωση της γαστρονομίας στο σχεδιασμό του τουριστικού μάρκετινγκ του Δήμου.

 

 

Οι ομιλίες πλαισιώθηκαν από live cooking, γευσιγνωσία ελαιολάδου και οινογνωσία.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας αφού συνεχάρη τους διοργανωτές και τους ομιλητές για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην πραγματοποίηση του Forum, δήλωσε ότι:

«Η Δημοτική αρχή συνεχίζει την προσπάθεια για την τουριστική ανάπτυξη του δήμου μας και την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Με τη διοργάνωση του 1oυ Fforum Γαστρονομίας και Τουρισμού κάναμε το πρώτο βήμα ώστε η γαστρονομία να αποτελέσει έναν βασικό μοχλό τουριστικής ανάπτυξης για το Δήμο μας και εκμεταλλευόμενοι το τεράστιο brand name της Σπάρτης και τα κορυφαίας ποιότητας τοπικά μας προϊόντα, να μπορέσουμε να αναδειχτούμε ως ένας ξεχωριστός γαστρονομικός προορισμός. Αυτό το Forum ήταν μόνον η αρχή! Θέλω να ευχαριστήσω την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Γεωργία Ζαχαράκη, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Σπάρτης, όλους τους Ομιλητές και όλους όσους παρακολούθησαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση».