«Η γαστρονομία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της αυθεντικής εμπειρίας για κάθε επισκέπτη και η κυπριακή γαστρονομία, έχει μετατραπεί σε ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας».
Τα παραπάνω ανέφερε πριν από λίγες ημέρες ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου, Κώστας Κουμής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου (Cyprus Chefs Association).
Ο κ. Κουμής υπογράμμισε ότι το Υφυπουργείο Τουρισμού έχει θέσει ως προτεραιότητα την περαιτέρω προώθηση της γαστρονομικής παράδοσης της χώρας, τη δημιουργία νέων ευκαιριών για τους επαγγελματίες του κλάδου και τη στήριξη δράσεων που προβάλλουν την Κύπρο ως ένα ξεχωριστό γαστρονομικό προορισμό.
Επιπλέον, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τις προσπάθειες του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου για την ανάδειξη της κυπριακής γαστρονομίας, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σημασία του οράματός τους, που τον καθιστά ως έναν σημαντικό πυλώνα για τη διασφάλιση της ποιότητας και της μοναδικότητας της γαστρονομικής ταυτότητας της χώρας.
Φωτογραφία: Ο παλουζές (μουσταλευριά) είναι ένα παραδοσιακό κυπριακό επιδόρπιο που γίνεται από τα σταφύλια που παράγονται στα οινοποιητικά χωριά του νησιού.