Με 76.250 επισκέπτες, 500 εκθέτες, ενημερωτικά workshops, εντυπωσιακά cooking shows, σημαντικές εμπορικές συμφωνίες και καινοτομία, πραγματοποιήθηκε η HORECA 2025 (7 – 10 Φεβρουαρίου), η μεγάλη διεθνής έκθεση για την τροφοδοσία και τον εξοπλισμό ξενοδοχείων και μονάδων μαζικής εστίασης.
Και φέτος η HORECA απέδειξε ότι αποτελεί τον πιο σημαντικό τόπο συνάντησης και ενημέρωσης δυναμικών επιχειρηματιών που οραματίζονται, εξελίσσονται και ακολουθούν τις τάσεις της εποχής.
Η μεγαλύτερη έκθεση στη χώρα μέσα σε ένα γεμάτο τετραήμερο υποδέχτηκε 76.250 επαγγελματίες, οι οποίοι κατέφθασαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, έτοιμοι να συνάψουν σημαντικές εμπορικές συμφωνίες.
Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι στη φετινή διοργάνωση το ποσοστό επισκεψιμότητας από την Αττική ήταν 45%, ενώ από τις άλλες περιφέρειες της χώρας ήταν στο 55%, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι decision makers από όλη την Ελλάδα, από το χώρο του τουρισμού και της εστίασης, επιλέγουν την HORECA για να συναντήσουν κορυφαία ελληνικά και παγκόσμια brands και την εμπιστεύονται όσον αφορά την αναζήτηση τους για καινοτόμα προϊόντα, πρωτοπόρες λύσεις, σύγχρονες υπηρεσίες και τεχνολογίες που συμβάλλουν στην αναβάθμιση και υγιή ανάπτυξη της επιχείρησής τους.
Ένα ζωντανό φόρουμ με networking & deals ανάμεσα σε εκθέτες και επισκέπτες
Η εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου γέμισε χαμόγελα και αισιοδοξία και τα τέσσερα Halls της έκθεσης.
Οι 500 εκθέτες συνάντησαν από κοντά συνεργάτες τους, τους παρουσίασαν τα νέα τους προϊόντα και τις custom λύσεις που προσφέρουν, έκαναν networking και συστήθηκαν σε νέους επιχειρηματίες που ψάχνουν ότι πιο ριζοσπαστικό και ποιοτικό υπάρχει για τις ανάγκες της επιχείρησής τους, είτε είναι τουριστικό κατάλυμα, εστιατόριο, καφετέρια, bar, αρτοποιείο, ζαχαροπλαστείο κ.λπ.
Στις δηλώσεις τους εξήραν τα εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά των επισκεπτών. Έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι τους επισκέφτηκαν ιδιοκτήτες και στελέχη μεγάλων και γνωστών ξενοδοχειακών μονάδων, αλυσίδων εστίασης και καφεστίασης, αλλά και επιτυχημένων εστιατορίων και εταιρειών catering.
Πολλές και σημαντικές ευκαιρίες κλείστηκαν και από ένα πολύ δυναμικό κοινό από το χονδρεμπόριο, αλλά και από τον κλάδο της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής.
Και φέτος, πολλοί νέοι επιχειρηματίες που σκοπεύουν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση, επέλεξαν να έρθουν στη HORECA για να βρουν όλα όσα χρειάζονται για αυτό το πρώτο επιχειρηματικό τους βήμα.
Επίσης, η διάθεση για εμπορική επέκταση ήταν ιδιαίτερη υψηλή από πολλούς επαγγελματίες, με αποτέλεσμα να επενδύσουν στα προϊόντα και τις υπηρεσίες των εταιρειών που συμμετείχαν.
Καινοτομία, έμπνευση και πάθος κυριάρχησαν στα Special Events
Οι παράλληλες εκδηλώσεις της HORECA αποτελούν σημαντικό σκέλος της έκθεσης.
Στο ΗORECA Business Lab μέσα από workshops, case studies και συζητήσεις σε πάνελ, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες και να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και για τις τάσεις στο marketing και το management των επιχειρήσεων του τουρισμού και της μαζικής εστίασης.
Το Coffee Championships 2025 by SCA Greece stage συγκέντρωσε ένα δυναμικό πλήθος που παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τις «μάχες» για την ανάδειξη των κορυφαίων baristas.
Παράλληλα, τα θέματα της γαστρονομίας και της βιωσιμότητας των πιάτων, καθώς και οι νέες τάσεις και καινοτομίες στην εστίαση αναλύθηκαν στο Gastronomy Lab από κορυφαία ονόματα της ελληνικής και παγκόσμιας κουζίνας.
Τέλος, η έκθεση φιλοξένησε το Συνέδριο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ), με αφορμή τα 90 χρόνια προσφοράς του στον ελληνικό τουρισμό.
Επίσης, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας σε τουρισμό και εστίαση, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η οποία συγκέντρωσε πλήθος κόσμου.