Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Mitsis Hotels: Δημιουργία 4άστερου ξενοδοχείου δίπλα στο λιμάνι του Πειραιά

Από την Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων (ΕΥΠΑΤΕ) του Υπουργείου Τουρισμού, εγκρίθηκε η υπαγωγή σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις του τουριστικού καταλύματος κατηγορίας 4*, δυναμικότητας 150 κλινών, επί της οδού Αριστείδου 16 – 18 – 20 στον Πειραιά, με μισθώτρια εταιρεία την «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Κ. ΜΗΤΣΗΣ Α.Ε.» και ιδιοκτήτρια εταιρεία τη «ΜΕΚΤΗΜΑ Α.Ε.».

 

 

Πρόκειται για το νέο 4άστερο ξενοδοχείο που θα ανοίξει ο όμιλος Mitsis Hotels, σε κλειστό εδώ και χρόνια κτήριο (φωτογραφίες) γραφείων, αποθηκών και καταστημάτων, που βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι του Πειραιά και πολύ κοντά στο σταθμό του ΗΣΑΠ.

Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα σε portals:

1. Το κτήριο της οδού Αριστείδου κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’60 από την οικογένεια Μεταξά, ιδρύτρια της ιστορικής ποτοποιίας «ΜΕΤΑΞΑ».

2. Ο αμερικανικός όμιλος ξενοδοχείων Marriott ήταν σε επαφές με την οικογένεια Μεταξά, στην οποία ανήκει η εταιρεία «ΜΕΚΤΗΜΑ Α.Ε.», προκειμένου να αναλάβει τη διαχείριση (management) του νέου 4άστερου ξενοδοχείου, το οποίο θα λειτουργούσε ως Moxy Hotel.

Να σημειωθεί ότι το νέο ξενοδοχείο στον Πειραιά, θα είναι το δεύτερο του ομίλου Mitsis Hotels στην Αττική, μετά το Sofitel Athens Airport Hotel.

 

Φωτογραφίες: www.google.com/maps