Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Έκλεισε το 5άστερο Nikopolis Hotel της Θεσσαλονίκης

Τέλος εποχής από το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 για το 5άστερο Nikopolis Hotel της Θεσσαλονίκης, που ανέστειλε τη λειτουργία του.

«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι αιφνιδίως η επιχείρηση μας αναστέλλει τη λειτουργία της. Ως εκ τούτου, από 30/03 δεν θα έχετε τη δυνατότητα να διανυκτερεύσετε στο κατάλυμά μας, ούτε και να σας παρέχουμε κάποια από τις υπηρεσίες μας. Σχετικά με το ύψος του ποσού που έχετε καταβάλει για την κράτηση σας, θα σας ενημερώσουμε σχετικά από 01/04. Να είστε βέβαιοι πως θα εξασφαλίσουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να αποκατασταθεί οποιαδήποτε ζημία σας», αναφέρεται στην επιστολή της διοίκησης του ξενοδοχείου προς συνεργάτες, επισκέπτες και τους προμηθευτές του.

 

 

Η πρόσφατη κόντρα μεταξύ του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Χρήστου Καλιακάτσου και του πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία Τέλη Μυστακίδη, όπως ακούγεται στην αγορά της επιχειρηματικότητας φαίνεται ότι καταλήγει σε συμφωνία: Με τον μεν ξενοδόχο να οδηγεί την επιχείρησή του σε πτώχευση και τον επιχειρηματία να αποκτά το ακίνητο.

Η ιστορία ανάμεσα στους δύο επιχειρηματίες ξεκινάει περίπου πριν δύο χρόνια. Τότε fund του κ. Μυστακίδη είχε αγοράσει το ληξιπρόθεσμο δάνειο του κ. Καλιακάτσου, ύψους 8 εκατ. ευρώ.

Στη συνέχεια υπήρξε διάλογος μεταξύ των δύο, ούτως ώστε ο ξενοδόχος να αποπλήρωνε το δάνειο και να επέστρεφε η επιχείρηση στην κυριότητά του.

Ο επιχειρηματίας δεν δέχτηκε, ζητώντας πολύ περισσότερα χρήματα – κοντά στα 15 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Καλιακάτσος είχε πάρει ένα sale and lease back και το ξενοδοχείο λειτουργούσε υπό τη μορφή αυτής της χρηματοδοτικής μίσθωσης.

Κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού, όταν έκλεισαν τα ξενοδοχεία, ο ξενοδόχος αδυνατούσε να πληρώνει τις δόσεις.

Το Νοέμβριο του 2023, λόγω οφειλών του ξενοδόχου προς τον αγοραστή του δανείου του, ο τελευταίος προχώρησε σε μερική κατάσχεση εξοπλισμού, ενώ το ξενοδοχείο ήταν σε λειτουργία.

Το Nikopolis που διαθέτει 99 δωμάτια και σουίτες, πισίνα 1.700 τ.μ., εστιατόρια, bars, αίθουσες δεξιώσεων και συνεδρίων κ.ά., ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2002.

Αρχικά, μάλιστα λειτουργούσε υπό την ομπρέλα του πολυτελούς brand Kempinski (Kempinski Nikopolis Hotel Thessaloniki).

Το γεγονός, πάντως, ότι το ξενοδοχείο βρίσκεται πλέον στα χέρια του Θεσσαλονικιού μεγαλοεπιχειρηματία Τέλη Μυστακίδη (λογικά) αποτελεί εγγύηση για την επόμενη μέρα του, καθώς τέτοιου βεληνεκούς επιχειρηματίες επιδιώκουν με κάθε τρόπο να δίνουν ακόμα μεγαλύτερη αξία στα assets που διαθέτουν…

 

Πηγές: www.grtimes.gr και www.voria.gr

Share Post