Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής το 19ο East Med Yacht Show στον Πόρο

Υπό την αιγίδα και τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιήθηκε για μια ακόμα χρονιά η διοργάνωση του 19ου EAST MED – MULTIHALL & YACHT CHARTER SHOW, που συνδιοργανώθηκε από την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και το Δήμο Πόρου στο λιμάνι του Πόρου, 4 – 6 Μαΐου.

 

 

Το EAST MED – MULTIHALL & YACHT CHARTER SHOW, είναι η μεγαλύτερη έκθεση ναυλώσεων, βιομηχανικών σκαφών αναψυχής και καταμαράν στη Μεσόγειο.

Για πρώτη φορά στην έκθεση συμμετείχαν σκάφη άνω των 24 μέτρων.

Στη διοργάνωση παρευρέθηκαν πάνω από 60 εταιρείες yacht brokers και περισσότεροι από 140 buyers, από ΗΠΑ, Βρετανία, Κροατία, Καναδά, Γαλλία, Ταϊβάν, Αυστρία, Πολωνία, Ελβετία, Μπαχάμες, Ισπανία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Εσθονία, Ισραήλ, Μόναχο, Τσεχία και Ελλάδα.

Ο Πόρος το «διαμάντι του Αργοσαρωνικού», στο πλαίσιο της προώθησης του yachting και προσέλκυσης τουριστικών ευκαιριών στην ακτογραμμή της Αττικής, φιλοξένησε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Περισσότερα από 100 πολυτελή σκάφη αναψυχής, πλήρως εξοπλισμένα με το εξειδικευμένο πλήρωμά τους, συγκεντρώθηκαν στο ιστορικό νησί του Πόρου, αναδεικνύοντας τη δυναμική παρουσία του ισχυρού σαλονιού του yachting στην Περιφέρεια Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής στο περίπτερό της, ενημέρωσε τους brokers και το κοινό της έκθεσης για τις δυνατότητες του παράκτιου και νησιωτικού χώρου της Αττικής για μια ποικιλία αξέχαστων διακοπών, μέσω του πλούσιου οπτικοακουστικού και έντυπου υλικού τουριστικής προβολής της.

Η μεγάλη συμμετοχή πολυτελών σκαφών στην τριήμερη εκδήλωση, αποδεικνύουν ότι ο θαλάσσιος τουρισμός είναι μια ειδική μορφή τουρισμού με ισχυρή παρουσία και δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης για την Αττική και τα ελληνικά τουριστικά σκάφη.