Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2025

TUI Field to Fork Greece: «Αναγεννητικές αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων στις υπηρεσίες φιλοξενίας»

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023, στο Creta Maris Resort στη Χερσόνησο της Κρήτης, πραγματοποιήθηκε η επίσημη εκδήλωση έναρξης του έργου TUI Field to Fork Greece που υλοποιεί ο SFDO με χρηματοδότηση από το TUI Care Foundation, σε συνεργασία με την κοινοπραξία Futouris και την Local Food Experts.

 

 

Στόχος του TUI Field to Fork Greece είναι να υποστηρίξει τους παραγωγούς τροφής στο νησί της Κρήτης για τη μετάβασή τους στις μεθόδους της Αναγεννητικής Γεωργίας, δίνοντας έμφαση και στην κατανόηση και μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος.

Η Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Μαρία Γάτσου, εκπροσώπησε το Σύνδεσμο και ανέπτυξε τις δράσεις ΣΕΤΕ, ΙΝΣΕΤΕ και Marketing Greece για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος, τοποθετήθηκε για τις προκλήσεις της επόμενης μέρας, την αναγκαιότητα των συνεργασιών και συνεργειών, καθώς επίσης και για τη στρατηγική και στοχευμένη ανάπτυξη του προορισμού της Κρήτης, βάσει των Σχεδίων Δράσης της Εθνικής Στρατηγικής για τον Τουρισμό 2030.

H κα Γάτσου στον εναρκτήριο χαιρετισμό του συνεδρίου επικεντρώθηκε στη σύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με το τουριστικό προϊόν, με όρους αειφορίας και με στόχο την εφαρμογή πρακτικών βιώσιμου τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στην ανάγκη να διασφαλίσουμε ότι η βιωσιμότητα είναι αναπόσπαστο σκέλος της συνολικής στρατηγικής της τουριστικής επιχείρησης και ότι οι βιώσιμες πρακτικές εξελίσσονται και προσαρμόζονται σε συνεχή βάση και σύμφωνα με τις μεταβαλλόμενες συνθήκες.