Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Τέσσερα επενδυτικά σχήματα στη Β’ φάση του διαγωνισμού δημιουργίας μαρίνας mega yachts στην Κέρκυρα

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), συνεδρίασε χθες, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου και προεπέλεξε τέσσερα επενδυτικά σχήματα για τη Β’ φάση του διαγωνισμού που αφορά στην υπο-παραχώρηση της μαρίνας μεγάλων σκαφών (τύπου mega yachts) στην Κέρκυρα.

Τα προεπιλεγέντα επενδυτικά σχήματα είναι τα εξής (με αλφαβητική σειρά):

1) Η ένωση εταιρειών «ΑΒΑΞ ΑΕ – ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ»

2) Η εταιρεία ΤΕΚΑΛ ΑΕ

3) Η εταιρεία D MARINAS HELLAS AE

4) Η εταιρεία LAMDA MARINAS INVESTMENTS SMSA

Η ανάπτυξη της μαρίνας μεγάλων σκαφών τύπου mega yachts στην Κέρκυρα εντάσσεται στη συντονισμένη προσπάθεια του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση των μαρινών και των τουριστικών λιμένων του χαρτοφυλακίου του.

Να σημειωθεί ότι το Σχέδιο Ανάπτυξης (Master Plan) του λιμανιού της Κέρκυρας (φωτογραφία) περιλαμβάνει τη δημιουργία μαρίνας για mega yachts, αντικαθιστώντας τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις επισκευής και συντήρησης σκαφών που βρίσκονται σήμερα στο δυτικό άκρο του λιμανιού.

Η μαρίνα θα δημιουργηθεί στα δυτικά του υφιστάμενου εμπορικού λιμένα, δίπλα στον τερματικό σταθμό των κρουαζιερόπλοιων (φωτογραφία).

Οι προτεινόμενες χρήσεις και κτήρια περιλαμβάνουν (μεταξύ άλλων): 5άστερο ξενοδοχείο 3.900 τ.μ., εστιατόριο, bar, εμπορικά καταστήματα, supermarket, γυμναστήριο, δύο γήπεδα τένις, parking κ.ά.