Το Sympossio Greek Gourmet Touring ξεκινά το φετινό του ταξίδι στη δυτική και ανατολική Ευρώπη, όπως ανακοινώθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο St. George Lycabettus την Τετάρτη 1 Μαρτίου.
Συνδιοργανωτές του φετινού Sympossio, με θέμα «Τα Νησιά του Αιγαίου», είναι ο όμιλος Aldemar Resorts, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Aegean Airlines, με μεγάλο υποστηρικτή το St. George Lycabettus Boutique Hotel που φιλοξένησε και την εκδήλωση.
Διανύοντας τον όγδοο χρόνο διεξαγωγής του, το Sympossio θα “επισκεφτεί” 40 πόλεις σε 18 χώρες, προβάλλοντας τις ελληνικές γεύσεις και τον πολιτισμό.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Ευρυδίκη Κουρνέτα, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, ο Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, εμπνευστής του Sympossio & Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Aldemar Resorts, η Τόνια Βασιλοπούλου, ιδιοκτήτρια του Saint George Lycabettus, ο Γιώργος Πίττας, επικεφαλής του Greek Gastronomy Guide, προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης, της γαστρονομίας και του αθλητισμού, εκπρόσωποι τουριστικών και παραγωγικών φορέων της χώρας, καθώς και πλήθος δημοσιογράφων.
Στο πλαίσιο του νεοσύστατου θεσμού των «Πρεσβευτών του Sympossio», την εκδήλωση χαιρέτησαν οι Νίκος Κακλαμανάκης, Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, Βίκυ Αρβανίτη, Ολυμπιονίκης στο Beach Volley και Άκης Σακελλαρίου, ηθοποιός, ο καθένας αναγνωρισμένος στον τομέα του, ως κοινωνοί του ενωτικού μηνύματος του Sympossio.
Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, άνοιξε την εκδήλωση, λέγοντας: «Σήμερα γύρω από το ελληνικό μας Sympossio, όπως το έχουμε οραματιστεί, θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα προς τα έξω, ότι η Ελλάδα ζει και αναγεννιέται μέσα από δράσεις σαν αυτή του Sympossio και αν μη τι άλλο να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα της καρδιάς μας είναι ηγέτης στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη».
Η Τόνια Βασιλοπούλου, «οικοδεσπότης» της εκδήλωσης, τόνισε: «Χαιρόμαστε που είμαστε μέρος αυτής της προσπάθειας αφού η διάδοση του ελληνικού τουρισμού, πολιτισμού καθώς και της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό αποτελεί βασικό στόχο και του St. George Lycabettus. Όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες, αθλητές αλλά και καλλιτέχνες αγκαλιάζουν αυτή τη γιορτή της ελληνικής γαστρονομίας και μακάρι να είμαστε κάθε χρόνο και περισσότεροι».
Ο Γιώργος Πίττας, επικεφαλής του Greek Gastronomy Guide, είπε ότι «η λύση στην κρίση, βρίσκεται στο πιάτο μας».
Στη συνέχεια της εκδήλωσης, οι καλεσμένοι απόλαυσαν το ειδικό μενού που θα συνοδεύσει το φετινό Sympossio που προετοίμασαν οι σεφ του oμίλου Aldemar με το σεφ του St. George Lycabettus, συνοδεία ζωντανής μουσικής.
Πηγή: www.ethnos.gr