Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Philoxenia: Έκλεψε τις εντυπώσεις το Imathia’s Brunch

Στο πλαίσιο της έκθεσης Philoxenia, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, στο Περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν 10 διαφορετικές συνταγές από όλες τις περιοχές της Ημαθίας, μέσω μιας ακόμη εκδήλωσης προβολής του «Ημαθιώτικου Δεκατιανού» («Imathia’s Brunch»), που προωθεί στοχευμένα η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Το μενού περιελάμβανε τοπικά προϊόντα της Ημαθιώτικης γης, πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, όπως ντομάτα Ριζωμάτων, πιπεριά Αγίου Γεωργίου, ΠΟΠ τυριά Βερμίου, ΠΟΠ ροδάκινα, κεράσια Ροδοχωρίου και φυσικά το ξακουστό Ρεβανί Βέροιας και τα ΠΟΠ ξινόμαυρα κρασιά Νάουσας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε:

«Ο στόχος της δράσης αυτής δεν είναι άλλος από την ενίσχυση της δημοφιλίας του Ημαθιώτικου δεκατιανού και την προβολή των εξαιρετικών σε ποιότητα και γεύση προϊόντων της ημαθιώτικης γης και νομίζω πως ο στόχος αυτός επετεύχθη. Με την πρόταση αυτή, αναδείξαμε με τον καλύτερο τρόπο μοναδικές συνταγές του τόπου μας, όπως οι παραδοσιακές Βλάχικες πίτες, το ρεβανί Βέροιας, η μάντσα Νάουσας. Δώσαμε τη γεύση της παραδοσιακής φιλοξενίας που θα γευθεί οποιοσδήποτε μας επισκεφτεί. Μένει πλέον να δούμε τις επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης να το εντάσσουν όλο και περισσότερες στο μενού τους, στην κοινή προσπάθεια ανάδειξης της υψηλής γαστρονομίας της περιοχής μας, ένα δυνατό πλεονέκτημα που θα μπορέσει με το χρόνο να αυξήσει τον τουρισμό στον τόπο μας. Η προβολή των τοπικών προϊόντων της Ημαθίας είναι για εμάς προτεραιότητα και η προσπάθεια που κάνουμε είναι υπόθεση όλων μας».