Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Περιφέρεια Ηπείρου: Συμμετοχή στη διεθνή έκθεση τουρισμού CMT της Στουτγκάρδης

 

Με σημαντικά μεγάλο αριθμό επισκεπτών που έφτασε τις 265.000, πραγματοποιήθηκε η διεθνής έκθεση τουρισμού CMT της Στουτγκάρδης που πραγματοποιήθηκε 14 – 22 Ιανουαρίου του 2023 και στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια Ηπείρου για πρώτη φορά.

Ο αριθμός των επισκεπτών ήταν άνω του μέσου όρου των προηγούμενων ετών, κάτι που αντικατοπτρίζει τη σύγχρονη τάση τουριστών που σε μικρές ομάδες ενδιαφέρονται για διακοπές σε τόπους με έντονο, αλλά όχι τόσο γνωστό, στίγμα.

 

 

Στο πλαίσιο αυτό οι «προτάσεις» της Ηπείρου προσέλκυσαν το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού επισκεπτών της έκθεσης, γεγονός που δημιουργεί προσδοκίες περαιτέρω αύξησης της επισκεψιμότητας τους επόμενους μήνες.

Η Γερμανία άλλωστε αποτελεί «παραδοσιακή» αγορά, από τις κορυφαίες κάθε έτος, για την Ήπειρο, ενώ το κρατίδιο της Βάδης – Βυρτεμβέργης των 11 εκατομμυρίων κατοίκων αποτελεί ένα νέο στόχο μετά από αυτούς, κυρίως, της Βόρειας Βεστφαλίας – Ρηνανίας και της Βαυαρίας.

Ο χαρακτήρας της συγκεκριμένης έκθεσης ήταν b2c, δηλαδή ο επιχειρηματίας ή ο φορέας απευθύνεται άμεσα στον εν δυνάμει επισκέπτη.

Για το λόγο αυτό δόθηκε η δυνατότητα, μετά από ανοιχτή πρόσκληση της Περιφέρειας, σε επαγγελματίες του τουρισμού της Ηπείρου, αλλά και σε Ηπειρώτες επιχειρηματίες της Γερμανίας που στα πακέτα διακοπών των γραφείων τους έχουν την Ήπειρο ως προορισμό, να προβάλλουν τα ιδιαίτερα στοιχεία της επιχείρησης τους, όπως και στα στελέχη της Περιφέρειας να προωθήσουν συνολικά την Ήπειρο στους χιλιάδες επισκέπτες, ως έναν προορισμό που μπορεί να καλύψει κάθε απαίτηση, αφού λόγω του εξαιρετικού συνδυασμού παραθαλάσσιου και ορεινού τοπίου, σε συνάρτηση με τα αγροτικά προϊόντα και την ηπειρώτικη φιλοξενία, προσφέρεται για διακοπές καθ’ όλο το χρόνο.

Την Περιφέρεια εκπροσώπησαν, αναλαμβάνοντας και το ενημερωτικό σκέλος, η Διευθύντρια Τουρισμού Ιουλία Μαρκούλα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού Ηλίας Γκαρτζονίκας και το στέλεχος της Περιφέρειας Βαγγέλης Τσιάρας.