Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Το νέο ΔΣ του Thessaloniki Convention Bureau

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε η 11η Τακτική Γενική Συνέλευση του Thessaloniki Convention Bureau (TCB) με τη συμμετοχή των Τακτικών Μελών του.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του TCB παρουσιάστηκε ο απολογισμός του διαστήματος 2020 – 2023, μιας τριετίας με δυσκολίες και προκλήσεις με την παγκόσμια τουριστική αγορά να βρίσκεται σε διαδικασία προσαρμογής λόγω των νέων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία, αλλά και με σημάδια ισχυρής και σταθερής ανάκαμψης κατά τον τελευταίο κυρίως χρόνο.

 

 

Στο δυναμικό του Thessaloniki Convention Bureau προστέθηκαν 31 νέα μέλη την προηγούμενη περίοδο, ενισχύοντας με την παρουσία τους τις προσφερόμενες συνεδριακές υπηρεσίες της πόλης.

Επιπλέον, ενισχύθηκε η επιχειρηματικότητα και εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας με τη διοργάνωση των B2B εκδηλώσεων CΟΝΝΕCT Tourism & Travel στη Θεσσαλονίκη και Connect on Tour σε πόλεις του εξωτερικού, αλλά και με τις συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις και B2B forums (IMEX, IBTM, Conventa, Meeting Show, IMTM κ.ά.).

Σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε μια νέα σειρά εκπαιδευτικών εκδηλώσεων με τίτλο TCB crossroads, με στόχο την ενημέρωση των στελεχών της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας πάνω στα νέα δεδομένα και τις τάσεις της διεθνούς τουριστικής αγοράς και την υιοθέτηση σύγχρονων εργαλείων και πρακτικών.

Πραγματοποιήθηκαν διεκδικήσεις συνεδρίων, σημειώνοντας σημαντικές επιτυχίες για τη Θεσσαλονίκη και αυξήθηκε σημαντικά η ζήτηση για corporate events, με επιτυχή έκβαση την πραγματοποίηση πολλών εταιρικών διοργανώσεων στην πόλη.

Κατά τη συνεδρίαση της 11ης Γενικής Συνέλευσης του Thessaloniki Convention Bureau, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Γιάννης Ασλάνης, έκανε έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου τονίζοντας ότι η αναγνωρισιμότητα της πόλης ενισχύθηκε σημαντικά στην παγκόσμια ΜΙCE αγορά μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο πλάνο στρατηγικής προβολής του προορισμού και αυτό αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στα μεγάλα διεθνή συνέδρια και εταιρικά event που προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα στην πόλη.

«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για εμένα καθώς ολοκληρώνεται η εξαετής θητεία μου ως Προέδρου του TCB και θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την εξαιρετική συνεργασία και τη συνεισφορά τους. Είμαι συγκινημένος για όσα καταφέραμε στην κοινή μας διαδρομή και για το κοινό μας αυτό ταξίδι. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ οφείλω στη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την υλοποίηση μιας σειράς ενεργειών και τη δημιουργία μιας γόνιμης και σταθερής συνεργασίας. Τέλος, θα ήθελα να τονίσω ότι το Thessaloniki Convention Bureau χρειάζεται την έμπρακτη στήριξη όλων, όχι μόνον των μελών του, αλλά και των θεσμικών φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να συνεχίσει να υποστηρίζει τον προορισμό με συνέπεια, ώστε να διατηρήσει και να βελτιώσει η Θεσσαλονίκη τη θέση της στη διεθνή συνεδριακή αγορά», δήλωσε ο κ. Ασλάνης.

Η 11η Τακτική Γενική Συνέλευση ανέδειξε μετά από εκλογές το νέο, τέταρτο στη σειρά, Διοικητικό Συμβούλιο του TCB, το οποίο συνεδρίασε και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Πρόδρομος Μοναστηρίδης, Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Αντιπρόεδρος: Βίκη Παπαδημητρίου, Symvoli Conference & Cultural Management

Γενικός Γραμματέας: Περικλής Μαγουλάς, Makedonia Palace

Ταμίας: Δημήτρης Παλιούρας, Global Events

Αν. Γενικός Γραμματέας: Δημήτρης Κάκαρης, The Met Hotel

Μέλος: Κωνσταντίνα Μαμαδά, Porto Palace Hotel

Μέλος: Γιάννης Ασλάνης, Grand Hotel Palace