Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2025

LE MONDE: Χρυσό Μετάλλιο στο 3rd Mediterranean Chef’s Competition

Σπουδαστές της Σχολής LE MONDE κατέκτησαν Χρυσό Μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό 3rd Mediterranean Chef’s Competition 2025, στην κατηγορία «MEDITERRANEAN SCHOOL OF THE YEAR 2025».

Μέσα σε χρονικό διάστημα 90 λεπτών, εκτέλεσαν τρία εμπνευσμένα και δημιουργικά πιάτα (ορεκτικό, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο) βασισμένα σε πρώτες ύλες και τεχνικές από τις χώρες της Μεσογείου, ακολουθώντας τα διεθνή πρωτόκολλα αξιολόγησης.

 

 

Επιπρόσθετα, ομάδα σπουδαστών του τμήματος Μαγειρικής της Σχολής LE MONDE, κατέκτησε Χάλκινο Μετάλλιο και στην κατηγορία BLACK BOX.

Το Black Box αποτελεί μια ιδιαίτερη πρόκληση, καθώς οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να εμπνευστούν και να εκτελέσουν μια συνταγή μέσα σε 1 ώρα, με υλικά που τους αποκαλύπτονται εκείνη τη στιγμή!

Αντιμετωπίζοντας ένα σύνολο απροσδόκητων υλικών, οι νέοι σεφ της LE MONDE κατάφεραν να μεταμορφώσουν την πρόκληση σε μια γαστρονομική δημιουργία, ενσωματώνοντας καινοτόμες ιδέες και τεχνικές που αντανακλούν την ποιότητα της εκπαίδευσης τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σπουδαστές της LE MONDE κατέκτησαν μετάλλιο και στις δύο κατηγορίες που είχαν συμμετοχή.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Chef’s Club υπό την αιγίδα της WACS (World Association of Chefs Societies) και πραγματοποιήθηκε 1 – 3 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της έκθεσης «EXPOTROF 2025».

Οι διαγωνιζόμενοι κρίθηκαν με βάση διεθνή κριτήρια που αφορούσαν όλα τα στάδια παρασκευής καθώς και το τελικό γευστικό και αισθητικό αποτέλεσμα του κάθε πιάτου.

Η LE MONDE συγχαίρει θερμά όλους τους σπουδαστές της που διαγωνίστηκαν καθώς και στους προπονητές καθηγητές της σχολής για την άριστη προετοιμασία τους!

Οι κατηγορίες και οι σπουδαστές της σχολής LE MONDE που διαγωνίστηκαν ήταν:

 

• ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ στην κατηγορία MEDITERRANEAN SCHOOL OF THE YEAR 2025.

1) Μιχαλάκη Μαρία – Μυρσίνη, σπουδάστρια μαγειρικής τέχνης

2) Βασιλείου Δημήτριος, σπουδαστής μαγειρικής τέχνης

3) Πετρουλάκης Δημήτριος – Σπυρίδων, σπουδαστής ζαχαροπλαστικής τέχνης

 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ:

1) Μιχάλης Ντουνέτας executive chef / Καθηγητής Σχολής LE MONDE

2) Χάρης Ψιλόπουλος executive pastry chef / Καθηγητής Σχολής LE MONDE

 

• ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ στην κατηγορία BLACK BOX

1) Κωβαίος Γεώργιος, σπουδαστής μαγειρικής τέχνης

2) Κυλίφη Αθανασία – Δέσποινα, σπουδάστρια μαγειρικής τέχνης

 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:

Γεώργιος Γογόπουλος executive chef / Καθηγητής Σχολής LE MONDE

Post Tags
Share Post