Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, η ημέρα Erasmus στις εγκαταστάσεις της HotelBrain Academy, όπου μαθητές από σχολεία της Σουηδίας και της Ισπανίας συμμετείχαν στο ειδικό σεμινάριο «The Sustainable Greek Way: Food Waste Seminar».
Μια μοναδική βιωματική εμπειρία βιώσιμης γαστρονομίας
Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, από τις 11:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ., οι μαθητές από το Cooperativa de Enseñanza Juan Ramon Jimenez από Las Palmas de Gran Canaria στην Ισπανία και το Futuraskolan AB από τη Σουηδία παρακολούθησαν ένα διαδραστικό εργαστήριο, όπου γνώρισαν τη σημασία της βιώσιμης γαστρονομίας και της υπεύθυνης κατανάλωσης τροφίμων.
Το σεμινάριο υλοποιήθηκε από τους διακεκριμένους σεφ Νίκο Ντάνο και Κώστα Παρδάλη, οι οποίοι καθοδήγησαν τους μαθητές σε τεχνικές μείωσης της σπατάλης τροφίμων και τη δημιουργία παραδοσιακών ελληνικών πιάτων με σεβασμό στο περιβάλλον.
Το σεμινάριο εστίασε στη βιωσιμότητα στη γαστρονομία και ευθυγραμμίστηκε με τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (Responsible Consumption and Production).
Οι μαθητές που παρακολούθησαν το σεμινάριο:
– Κατανόησαν τη σημασία των βιώσιμων διατροφικών επιλογών
– Έμαθαν πρακτικές για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων
– Ανακάλυψαν πώς οι παραδοσιακές ελληνικές συνταγές μπορούν να προσαρμοστούν στις σύγχρονες απαιτήσεις βιωσιμότητας.
Ο ξενοδοχειακός όμιλος HotelBrain, άνοιξε το 2023 την πρότυπη ακαδημία HotelBrain Academy στην οδό Πατησίων 123, στο κέντρο της Αθήνας, η οποία προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα (Executive Diploma in Hotel Management, Front Office and Reception Management, Food and Beverage Management, Online Professional Diploma in Hospitality) και σεμινάρια για τον κλάδο της φιλοξενίας.