Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Η Emirates, ολοκλήρωσε την ανανέωση της εξωτερικής εμφάνισης των αεροσκαφών του στόλου της.

Οι αλλαγές που έγιναν στο πτερύγιο και τα φτερά των αεροσκαφών είναι εμφανείς. Στο ανανεωμένο εξωτερικό των αεροσκαφών της Emirates, η σημαία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) απεικονίζεται με δυναμικό τρόπο στο πτερύγιο και μέσω ενός τρισδιάστατου εφέ.

 

 

Επιπλέον, τα άκρα των φτερών έχουν βαφτεί κόκκινα, ενώ το λογότυπο της Emirates εμφανίζεται, σε αραβική καλλιγραφία, στο λευκό φόντο.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, οι επιβάτες που κάθονται δίπλα στο παράθυρο θα έχουν τη δυνατότητα να αντικρίσουν τα χρώματα της σημαίας των ΗΑΕ που απεικονίζεται στα άκρα των φτερών, πάνω από την άτρακτο.

Επιπροσθέτως, η χρυσή υπογραφή «Emirates», τόσο στα αγγλικά όσο και στα αραβικά, κατά μήκος του αεροσκάφους, είναι πιο έντονη και κατά 32,5% μεγαλύτερη.

Στην «κοιλιά» του αεροσκάφους, η αεροπορική εταιρεία έχει διατηρήσει το εμβληματικό της λογότυπο, σε κόκκινο χρώμα, το οποίο εισήγαγε το 2005, ενώ η αναγραφή της ιστοσελίδα emirates.com δεν αναγράφεται πλέον στα αεροσκάφη.

Σημειώνεται ότι η εξωτερική εμφάνιση των αεροσκαφών του στόλου της Emirates ανανεώνεται για τρίτη φορά.

Η πρωταρχική εμφάνιση των αεροσκαφών, με την οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της η αεροπορική εταιρεία το 1985, ανανεώθηκε 14 χρόνια αργότερα, με την παράδοση του πρώτου Boeing 777-300 της Emirates στο Dubai Airshow του 1999.

Το πρώτο αεροσκάφος της Emirates που διαθέτει ανανεωμένη εξωτερική εμφάνιση είναι το A6-EOE, τύπου Airbus A380, το οποίο παραδόθηκε από την Emirates Engineering την περασμένη εβδομάδα και πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στο Μόναχο στις 17 Μαρτίου (πτήση EK51).

Σταδιακά και μέχρι το τέλος του 2023, η ανανεωμένη εξωτερική εμφάνιση θα εφαρμοστεί σε 24 αεροσκάφη της Emirates, συμπεριλαμβανομένων 17 αεροσκαφών τύπου Boeing 777.

Όλα τα νέα αεροσκάφη -από το πρώτο Airbus A350, που θα ενταχθούν στο στόλο της Emirates τον Αύγουστο του 2024- θα παραδοθούν με τη νέα εξωτερική εμφάνιση.

Η αρχική εξωτερική εμφάνιση των αεροσκαφών της Emirates -το 1985- σχεδιάστηκε από τη βρετανική εταιρεία Negus & Negus, ενώ οι επόμενες εμφανίσεις των αεροσκαφών σχεδιάστηκαν από την ομάδα της αεροπορικής.

Κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας πορείας της αεροπορικής εταιρείας, στις πολυάριθμες, πολύχρωμες και εντυπωσιακές εμφανίσεις των αεροσκαφών της Emirates εντάσσονταν ειδικές εκδόσεις με στόχο την προβολή χορηγιών, καθώς και στην απεικόνιση ειδικών περιστάσεων όπως η 50ή επέτειος του Ιωβηλαίου των ΗΑΕ και η Expo 2020 Dubai.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε σε timelapse το video με το πρώτο αεροσκάφος της Emirates που ανανεώνει την εξωτερική του εμφάνιση ΕΔΩ.

Post Tags
Share Post