Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

ΓΣΕΕ: Να κηρυχθεί υποχρεωτική η σύμβαση ΠΟΕΕΤ – Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων

Η σύμβαση που υπέγραψε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) με τη Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ), πρέπει να κηρυχθεί υποχρεωτική από το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με χθεσινή (30/12) ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

 

 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Την ώρα που οι εργαζόμενοι στον τουρισμό έχουν πληγεί τα μέγιστα από την πανδημία, η σύμβαση που υπέγραψε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό με τη Συνομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουριστικών Καταλυμάτων, ανοίγει ομπρέλα προστασίας για χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο.

Η νέα σύμβαση αφορά εργαζόμενους στα μη κυρία τουριστικά καταλύματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια, έχει διάρκεια δύο έτη, κρατά σταθερούς τους μισθούς και τα επιδόματα, ενώ θεσμοθετεί το διάλειμμα φαγητού των εργαζόμενων εντός του οκταώρου.

Η υπογραφή της νέας σύμβασης για το συγκεκριμένο κλάδο, η οποία αφορά περίπου 73.000 εργαζόμενους σε 30.000 επιχειρήσεις, αποδεικνύει στην πράξη ότι και οι δύο πλευρές (ΠΟΕΕΤ – ΣΕΤΚΕ) θέλουν ρυθμιζόμενους τους όρους αμοιβής και εργασίας.

Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια και να κηρύξει υποχρεωτική τη σύμβαση.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post