Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

«Εξαιρετικά δύσκολες οι επόμενες εβδομάδες για τον κυπριακό τουρισμό»

Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι εξαιρετικά δύσκολες για τον κυπριακό τουρισμό, δήλωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου, Σάββας Περδίος, σημειώνοντας παράλληλα πως δεν είναι διαφήμιση για την Κύπρο το γεγονός ότι είναι αυτή τη στιγμή είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης στο «βαθύ κόκκινο».

Επιπλέον, ο κ. Περδίος ανέφερε πως «αυτή τη στιγμή δυσχεραίνεται η κατάσταση, ιδιαίτερα όσον αφορά τη γερμανική αγορά λόγω του ότι η Κύπρος έχει καταταγεί από το ΕCDC ως επικίνδυνη χώρα με χρώμα βαθύ κόκκινο κάτι το οποίο σημαίνει πως όσοι επιστρέφουν στη Γερμανία από την Κύπρο και δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα».

 

 

Το θετικό είναι, είπε, ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν χρειάζονται καραντίνα άρα υπάρχει κάποιο παράθυρο ελπίδας και αισιοδοξίας.

«Πρέπει να πω, πως οι επόμενες εβδομάδες θα είναι εξαιρετικά δύσκολες για τον τουρισμό μας σίγουρα δεν είναι διαφήμιση για την Κύπρο το γεγονός ότι είμαστε αυτή τη στιγμή η μόνο κατ’ ακρίβεια χώρα της Ευρώπης στο βαθύ κόκκινο. Βλέπουμε σιγά σιγά, ανέφερε, να μπαίνουν και άλλες χώρες στο κόκκινο όπως είναι η Πορτογαλία και η Ισπανία, αλλά είμαστε η μόνη χώρα είπε που βρισκόμαστε στο βαθύ κόκκινο και αυτό αναμένω πως θα έχει επίδραση στις αφίξεις από τη γερμανική αγορά και ακόμα και από άλλες αγορές».

 

Πηγή: economytoday.sigmalive.com

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media