Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Έρευνα: Οι πιο ρομαντικές πόλεις της Ευρώπης για ταξίδια την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Με την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να πλησιάζει, η Comparethemarket αποκαλύπτει τις πιο ρομαντικές πόλεις με βάση παράγοντες όπως ο αριθμός των τοπικών αξιοθέατων, ο αρθμός των εστιατορίων, το κόστος ενός γεύματος για δύο και το κόστος της διαμονής.

Το Λονδίνο καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην κατάταξη λόγω του ότι διαθέτει τα περισσότερα εστιατόρια (18.003) και τοπικά αξιοθέατα (8.381) από όλες τις πόλεις του δείκτη.

Δεν απέχει πολύ από τη δεύτερη θέση το Παρίσι. Συχνά χαρακτηρίζεται ως μία από τις πιο ρομαντικές πόλεις στον κόσμο και γι’ αυτό δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βρέθηκε τόσο ψηλά στην κατάταξη. Το Παρίσι βρίσκεται ακριβώς πίσω από το Λονδίνο όσον αφορά τον αριθμό των εστιατορίων (15.706) και των τοπικών αξιοθέατων (8.177).

 

 

Στη λίστα ακολουθούν το Παρίσι, η Μαδρίτη, η Πράγα και η Ρώμη.

Η Αθήνα βρίσκεται στην 11η θέση από τις 60 χώρες της έρευνας, με το μέσο κόστος για δείπνο για δύο να κυμαίνεται στα €49,95 και με 2,611 διαθέσιμα αξιοθέατα για να επισκεφθείτε στην πόλη!

Σχολιάζοντας την έρευνα, η Anna McEntee, διευθύντρια της Comparethemarket, αναφέρει:

«Το να πηγαίνετε διακοπές είναι αρκετά ακριβό, οπότε το να γνωρίζετε ότι η επιλογή ενός ταξιδιωτικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου για ζευγάρια (επίσης γνωστό ως κοινή ταξιδιωτική ασφάλιση), θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει κάποια χρήματα. Η ταξιδιωτική ασφάλιση για ζευγάρια καλύπτει γενικά τυπικά χαρακτηριστικά, όπως ιατρική περίθαλψη, κάλυψη αποσκευών και ακύρωσης, καθώς και καθυστερήσεις ή διαταραχές για το ταξίδι, αλλά όπως και κάθε άλλο είδος κάλυψης, τα συμβόλαια ταξιδιωτικής ασφάλισης για ζευγάρια διαφέρουν από πάροχο σε πάροχο, οπότε φροντίστε να διαβάσετε τα ψιλά γράμματα για να είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε ακριβώς τι υπογράφετε. Ένας άλλος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα από το κόστος των ταξιδιωτικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων είναι να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αγοράσετε ένα ετήσιο συμβόλαιο πολλαπλών ταξιδιών αντί για ένα συμβόλαιο ενός ταξιδιού».

 

Δείτε ολόκληρη την έρευνα της Comparethemarket ΕΔΩ.