Το καλοκαίρι του 2026 θα λειτουργήσει στη Διάπορο, στο πανέμορφο νησάκι που βρίσκεται απέναντι από τη Βουρβουρού της χερσονήσου της Σιθωνίας (δεύτερο «πόδι») της Χαλκιδικής, το πρότυπο ξενοδοχειακό συγκρότημα που θα δημιουργήσει ο επίτιμος πρόεδρος του Ομίλου Sani/Ikos, Σταύρος Ανδρεάδης, επενδύοντας μέσω της «ΣΤΑΝΤΑ ΑΕΔΑ», περίπου 40 εκατ. ευρώ.
Η νέα μεγάλη επένδυση του κ. Ανδρεάδη, θα πραγματοποιηθεί στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, στην περιοχή Κρυφό και σε έκταση 100 στρεμμάτων που αγόρασε ο επιχειρηματίας, με σκοπό τη δημιουργία ενός εντελώς αυτόνομου ενεργειακά – μηδενικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος ξενοδοχειακού συγκροτήματος, που θα διαθέτει 74 σουίτες, από τις οποίες οι μισές θα έχουν δική τους πισίνα, τρία εστιατόρια, ένα bar, μία πισίνα infinity, spa – wellness κ.ά. και θα προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους επισκέπτες που αναζητούν ηρεμία και ξεκούραση.
Πηγή: www.makthes.gr
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το τέλος του 2021, έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, η επιχορήγηση του επενδυτικού σχεδίου της «ΕΡΓΟΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» («ΕΡΓΟΝ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε. ΚΑΙ ΕΡΓΟΝ ΧΑΟΥΖ Α.Ε.»), που προβλέπει τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 36 δωματίων/100 κλινών στη Διάπορο.
Η «ΕΡΓΟΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», είναι γνωστή ως ERGON Foods με έδρα τη Θεσσαλονίκη και (μεταξύ άλλων) διαχειρίζεται τα 4άστερα boutique ξενοδοχεία Ergon House (δείτε ΕΔΩ) και Ergon Bakehouse (δείτε ΕΔΩ) στο κέντρο της Αθήνας.
ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ
Diaporos Green Retreat: Επένδυση 42 εκατ. ευρώ από το Στ. Ανδρεάδη


