Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημιουργία ταξιδιωτικού portal για την Εγνατία οδό

Οι Περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας, σε συνεργασία με τη Θεσσαλία και τα Ιόνια Νησιά, αποφάσισαν την προβολή του ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου της Βόρειας Ελλάδας μέσα από ένα portal που θα αφορά όλες τις περιοχές που διασχίζει η Εγνατία Οδός από τους Κήπους στον Έβρο μέχρι την Ηγουμενίτσα.

Στόχος είναι οι 10 εκατ. οδηγοί που χρησιμοποιούν την Εγνατία Οδό κάθε χρόνο να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να γνωρίζουν όσα βρίσκονται γύρω τους και όσα πρέπει να επισκεφτούν (μνημεία, γαστρονομία, χώροι φιλοξενίας κ.ά.).

Η απόφαση λήφθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο κτήριο του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, με πρωτοβουλία του υφυπουργού Εσωτερικών (αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης), Θεόδωρου Καράογλου.

Στη σύσκεψη μετείχαν εκπρόσωποι των Περιφερειών Αν. Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και της Εγνατίας Οδού ΑΕ., όπως και ο φωτογράφος, Γιάννης Ζαρζώνης που για πολλά χρόνια πραγματοποιεί φωτογραφικά οδοπορικά στην Εγνατία.

Στη σύσκεψη συναποφασίστηκε ότι μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, μία ομάδα εργασίας, θα καταλήξει στη διαμόρφωση ενός κειμένου για το Μνημόνιο Συνεργασίας που θα υπογραφεί από τους φορείς που θα εμπλακούν.

Αμέσως μετά αυτή η ίδια ομάδα θα εργαστεί για να προετοιμάσει το κόστος του όλου έργου και την κατανομή του κόστους.

Το έργο, όπως είπε ο κ. Καράογλου θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους, από ευρωπαϊκά προγράμματα, από ίδιους πόρους και πόρους από ιδιωτικές επιχειρήσεις.

«Η Εγνατία Οδός είναι ένα σημαντικότατο έργο που περισσότερα από 10 χρόνια λειτουργεί και ενώνει Δύση με Ανατολή. Είναι ένα πέρασμα ανθρώπων, εμπορευμάτων, ιδεών. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας. Θεωρούμε ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένα portal, ώστε ο επισκέπτης μπαίνοντας είτε από Ανατολή είτε από Δύση να έχει τη δυνατότητα με μια απλή εφαρμογή στα κινητά ή στα τάμπλετ να ξέρει σε κάθε περιοχή τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, τα ιστορικά μνημεία, τους δρόμους του κρασιού, σημεία με τοπικά φαγητά. Μια σειρά χρήσιμων λεπτομερειών».

Ο τρόπος και ο φορέας που θα διαχειρίζεται την πλατφόρμα θα αποφασιστεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

 

Πηγές: www.grtimes.gr, www.makthes.gr

Χάρτης: www.egnatia.eu

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Share Post