Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Cycladic: Στρατηγική συμφωνία για τη μετατροπή των αεροσκαφών της σε ηλεκτρικά

Από τη Cycladic ανακοινώθηκε ότι προχωρά σε μια σειρά από νέες καινοτόμες επενδύσεις σχεδιάζοντας να λειτουργήσει τα πρώτα ηλεκτρικά αεροπλάνα στην Ελλάδα.

Επιπρόσθετα αναδιαμορφώνει το πρόγραμμά της κατά την καλοκαιρινή περίοδο με νέες απευθείας συνδέσεις ελληνικών προορισμών όπως η Αστυπάλαια και η Μήλος, το οποίο ξεκινά στις 15 Ιουνίου.

 

 

Ταυτόχρονα η διοίκηση της εταιρείας συνεχίζει τις προσπάθειες για τη διεξαγωγή προγραμματισμένων πτήσεων σε προορισμούς όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, τους οποίους για γραφειοκρατικούς λόγους δεν έχει ακόμη εντάξει στο καλοκαιρινό της πρόγραμμα παρά το γεγονός ότι τους εξυπηρετούσε επιτυχημένα κατά τη χειμερινή περίοδο.

 

Ενέργειες για την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων

Ταυτόχρονα με την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος, η Διοίκηση της εταιρείας συνεχίζει τις προσπάθειες για την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων που της στερούν μέχρι και σήμερα τη δυνατότητα να εντάξει στο πρόγραμμά της ελκυστικούς καλοκαιρινούς προορισμούς όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Η εταιρεία υλοποίησε με συνέπεια και επιτυχία το σύνολο του προγραμματισμένου χειμερινού πτητικού της έργου σε αυτούς τους προορισμούς, αποδεικνύοντας έμπρακτα την επιχειρησιακή της ετοιμότητα και αξιοπιστία.

Σημειώνεται σε αυτό το σημείο ότι η Cycladic είναι μια αυτόνομη ιδιωτική επένδυση χωρίς κρατική ενίσχυση, ευρωπαϊκή στήριξη ή επιδότηση.

 

Νέοι προορισμοί

Στη βάση των θερινών της εργασιών η εταιρεία δραστηριοποιείται και συνδέει έξι νησιωτικούς προορισμούς: Σύρος, Νάξος, Πάρος, Αστυπάλαια, Ηράκλειο και Μήλος, παρέχοντας σε αυτό το πλαίσιο μία μοναδική λύση σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες αυτών των νησιών, αλλά και διευκολύνοντας την καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων τους.

Ταυτόχρονα, εν αναμονή των εγκρίσεων για τη διεξαγωγή προγραμματισμένων πτήσεων σε αεροδρόμια όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, η εταιρεία συνεχίζει απρόσκοπτά την εκτέλεση πτήσεων charter καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

 

Ηλεκτρικά αεροπλάνα

Η Διοίκηση της Cycladic προχώρησε στη στρατηγική συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία Monte Aircraft Leasing Limited για την έναρξη προγράμματος σταδιακής μετατροπής του στόλου των αεροσκαφών της Cessna Grand Caravan σε ηλεκτροκίνητα που θα εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους.

Η διαδικασία μετατροπής θα ξεκινήσει ταυτόχρονα με την έναρξη λειτουργίας του σχετικού νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου.

Η Cycladic, επικεντρωμένη στη βιώσιμη αεροπλοΐα, είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που προχωρά σε μια στρατηγική συνεργασία αυτής της μορφής.

 

Στόλος τελευταίας τεχνολογίας

Υπό το πλαίσιο των νέων επενδύσεων, η Cycladic εστιάζει στην έννοια της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, μέσω της στρατηγικής ανάπτυξης του δικτύου της.

Με βάση την Πάρο και τρία υπερσύγχρονα Cessna Grand Caravan στο στόλο της, η ιδιωτική ενδο-νησιωτική αερογραμμή προσφέρει εξοικονόμηση χρόνου και άνετες πτήσεις στους επιβάτες.

Τα καινούργια και υπερπολυτελή για το μέγεθός τους αεροσκάφη, έχουν χωρητικότητα από 8 έως 12 επιβάτες προσφέροντας μία νέα ταξιδιωτική εμπειρία.

Με την έναρξη των νέων συνδέσεων της Cycladic και ενόψει μιας ανταγωνιστικής τουριστικής περιόδου, δίνεται η δυνατότητα ανάπτυξης του βιώσιμου ελληνικού τουρισμού, ενώ διευκολύνεται η επικοινωνία μεταξύ των κορυφαίων νησιωτικών προορισμών του Αιγαίου, βελτιώνοντας τη ζωή των κατοίκων τους και εμπλουτίζοντας την τουριστική τους ταυτότητα.

 

Σχετικά με την εταιρεία

H Cycladic είναι η πρώτη ελληνική ενδο-νησιωτική αερογραμμή, η οποία ιδρύθηκε το 2022. Προσφέρει τακτικές πτήσεις εντός ελληνικών νησιωτικών προορισμών, οι οποίοι προηγουμένως συνδέονταν μόνο με πλοία, ελικόπτερα, ιδιωτικά αεροπλάνα ή μέσω εμπορικών πτήσεων με ανταπόκριση.

Ο στόλος της Cycladic αποτελείται από τρία νέα καινοτόμα Cessna Grand Caravan που προσφέρουν μία γρήγορη και αξιόπιστη υπηρεσία ενδονησιωτικών ταξιδιών.

Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία με την αγάπη για τα ελληνικά νησιά και το ταξίδι, το όραμα της ιδρυτικής ομάδας της Cycladic έχει πρωταρχικό στόχο την αύξηση των συνδέσεων των ελληνικών νησιών εύκολα και άμεσα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου για τη διευκόλυνση των μονίμων κατοίκων.

Post Tags
Share Post