Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

14 κρουαζιερόπλοια 11 εταιρειών φέτος στον Αγ. Νικόλαο Λασιθίου

Φέτος ο αριθμός των προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων στον Αγ. Νικόλαο Λασιθίου αναμένεται να ξεπεράσει τις προσεγγίσεις του 2019, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου από 37 προσεγγίσεις το 2019 και 32.500 επιβάτες, το 2020 δεν ήρθε κανένα και το 2021, τη χρονιά της επανέναρξης (παγκόσμια) της κρουαζιέρας πραγματοποιήθηκαν 42 προσεγγίσεις με 18.512 επιβάτες.

 

 

Για το 2022 η σεζόν θα ξεκινήσει στις 18 Απριλίου με την Phoenix Reisen και θα τελειώσει στις 25 Νοεμβρίου με την Mano Cruise και το Crown Iris.

Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί 38 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων με 25.401 επιβάτες σε full capacity.

Τον Άγιο Νικόλαο θα «επισκεφτούν» 14 πλοία 11 εταιρειών (Phoenix Reisen, Seabourn, Fred Olsen, Wind Star, SilverSea, Oceania Cruises, Club Med, The Ritz-Carlton Yacht Collection, Azamara, Hapag Llooyd και Mano Cruises), από την υψηλή και πολύ υψηλή κατηγορία (Luxury Cruising) που βάση στατιστικών έχουν πολλαπλάσια αγοραστική δύναμη κάτι ιδιαίτερα σημαντικό και για την τοπική αγορά και επιχειρήσεις.

Με αφορμή τα παραπάνω στοιχεία ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός δήλωσε σχετικά:

«Η επαναφορά της κρουαζιέρας και η περαιτέρω ανάπτυξη της μας αφορά όλους και κυρίαρχα την τοπική οικονομία. Ο προορισμός Άγιος Νικόλαος έχει καταφέρει να χαρακτηρίζεται ως «Marquee Port» δηλαδή ένας προορισμός που «πρέπει να δεις» και μας ικανοποιεί ιδιαίτερα ότι το 2022 θα έχουμε 11 διαφορετικές εταιρείες με 14 πλοία να μας επισκέπτονται κάνοντας πράξη την επέκταση της σεζόν μέχρι τέλος Νοεμβρίου».

Εξ άλλου ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αγίου Νικολάου Γιώργος Λουκάκης δήλωσε ότι:

«Η κρουαζιέρα έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για τον προορισμό και είναι ψηλά στις προτεραιότητες μας μαζί με την ανάπτυξη προτάσεων για την καλύτερη εμπειρία των επισκεπτών. Ο Δήμος Αγίου Νικολάου και το Λιμενικό Ταμείο θα δώσουν το παρόν στην επόμενη μεγάλη έκθεση/συνέδριο για την κρουαζιέρα Seatrade Cruise Global τον Απρίλιο στο Μαϊάμι μέσω της Five Senses Consulting και του ειδικού συμβούλου και Seatrade Cruise Ambassador κ. Γιάννη Μπρα, όπου έχουν ήδη κανονιστεί συναντήσεις με στελέχη εταιρειών κρουαζιέρας για την καλύτερη ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του προορισμού».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media